Wil jij je innerlijke kok laten zien aan je vrienden, familie of partner? Dan is het vaak een goed idee om een drie gangen diner te organiseren vanuit je eigen eetkamer. Zo kun jij aan iedereen jouw kook kunsten laten zien en zelf genieten van een heerlijk diner. Toch kan het best een gedoe zijn om een chic driegangenmenu te maken. Heb jij inspiratie nodig voor het houden van een onvergetelijk diner? Lees dan de onderstaande tips
Servies
Voordat je naar je menu gaat kijken is het slim om over het servies te denken. Een diner is natuurlijk niks zonder een mooie tafelopmaak. Hierom is het slim om te investeren in kleine amuse bordjes of lepels. Dit hoeft helemaal niet veel te kosten! Bij de ACTION heb je bijvoorbeeld tegenwoordig al mooie diner sets voor nog geen tien euro. Denk ook aan de opmaak van de tafel, zorg dat de wijnglazen klaar staan en zet leuke onderzetters neer. Wanneer je diner tafel er netjes uit ziet, zul je merken dat het eten automatisch beter gaat smaken!
Voorgerecht
Je kunt met een klein voorgerecht beginnen. Vaak is het slim om hier een soepje of een kleine salade te serveren. Zorg dat je niet iets serveert wat je gasten meteen helemaal opvult. Denk eraan dat ze nog een hoofdgerecht en een nagerecht krijgen. Een carpaccio salade of tartaar is altijd wel veilig als een voorgerecht.
Hoofdgerecht met asperges schillen
Een klassiek hoofdgerecht voor een chic diner is vaak aardappelpuree, boontjes en een stuk lekkere bief. Hier ga je ook vaak niet fout mee aangezien doorgaans iedereen hier wel van houdt. Toch moet je goed opletten op de variatie die je aanbiedt. Je kunt er bijvoorbeeld ook asperges schillen en deze opdienen bij het hoofdgerecht om er wat variatie aan te geven. Uiteindelijk maakt het niet per se uit wat de combinatie is die je wilt serveren als hoofdgerecht. Het is gewoon erg belangrijk dat het niet iets alledaags is en waar van mensen kunnen zien waar je moeite in hebt gestoken. Standaard aardappelen, groente en vlees is natuurlijk niet zo spannend als een romige aardappelpuree, gesauteerde groente en een mals stukje bief.
Nagerecht
Zorg dat je bij het nagerecht iets kiest dat niet te groot en vullend is. Traditioneel gezien is het gewoonlijk om na een chic diner een kaasplankje op te dienen. Je kunt er tegenwoordig ook voor kiezen om crème brûlée of bijvoorbeeld tiramisu op te dienen.