Wil je graag op een gezonde manier gewicht verliezen, dan is een koolhydraatarm dieet zeker iets voor jou. Tijdens dit dieet ga je proberen alle slechte koolhydraten te vermijden. Voor degene die het nog niet wisten, je kunt dus onderscheidt maken tussen goede en slechte koolhydraten. Hoe je kunt weten wat slecht is en wat niet? Er is een simpele vuistregel. Wanneer koolhydraten uit de natuur komen kun je ervan uitgaan dat dit goede koolhydraten zijn. Zijn de koolhydraten in het product door de mens gemaakt, dan kun je ze tijdens een koolhydraatarm dieet beter vermijden.
Voorbeelden van slechte koolhydraten
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: brood is in dit geval niet gezond. Hoewel je er niet meteen aan denkt, wordt brood wel degelijk door de mens gemaakt en bewerkt. Ook bruin brood is niet zo gezond als je zou denken. Het is vaak zo dat je van brood eten best dik kunt worden. En denk je gezond bezig te zijn met een gemixt vruchtensapje van de Jumbo of Albert Heijn, dan zit je ook fout. Als het op fruit aankomt dan kun je de vruchten beter ‘normaal’ eten. Hou jij tijdens het ontbijt van een kommetje cruesli met melk of yoghurt, dan is er voor jou ook slecht nieuws. Denk er even bij na dat cruesli ook aan de lopende band in de fabriek wordt gemaakt en dat betekent dat er geen gezonde koolhydraten in zitten.
Weet wat je eet!
Ga jij een koolhydraatarm dieet volgen is het handig dat je weet wat wel en niet kan. Slechte koolhydraten zijn in dit geval een no go. Je moet het houden bij koolhydraten die wel gezond zijn. Jij weet ondertussen dat gezonde koolhydraten zitten in producten die 100% natuurlijk zijn. Fruit en groente bijvoorbeeld. Appels, peren, bananen, maar ook zoete aardappelen en broccoli, behoren tot deze categorie. Ook moet je er op letten dat je er hier niet teveel van pakt. Je kunt tijdens het dieet beter leunen op eiwitten en vetten.