Het maakt niet uit of je een vakantie naar Argentinië aan het plannen bent, of dat je een nieuw Argentijns restaurant wilt gaan proberen, er staat je een geweldige traktatie te wachten. De Argentijnse keuken zal jouw smaakpapillen gegarandeerd op scherp zetten samen met een heerlijke Malbec wijn, onder het genot van de muziek van de Tango. Lees deze blog om te weten wat je absoluut moet uitproberen in een Argentijns restaurant!
Asado
Als absolute nummer 1 moeten we asado benoemen. Dit is niet de naam van één gerecht maar dit is dé Argentijnse barbecue. Dit is het nationale gerecht, afkomstig van de gaucho’s, die van het land leefden dankzij de overvloedige koeien. Bij asado kun je allerlei soorten vlees zoals, rundvlees, varkensvlees, bloedworsten, worstjes en ribben verwachten.
Empanada’s
Deze heerlijke, snelle hap heb je in 1001 variaties, afhankelijk van de provincie. Empanada’s is gevuld deeg, met een zoete of hartige vulling. De zoete varianten zijn vaak gevuld met zoete aardappelpuree of jam en bestrooid met suiker, zoete rozijnen of kaneel. De hartige variant wordt gevuld met gestoofd vlees en/of groenten.
Choripán
Choripán is eigenlijk een Argentijnse hotdog, maar dan met chorizo! De chorizo wordt gegrild en gespleten in het midden en geserveerd op een marraqueta of stokbrood. Deze choripán wordt vervolgens besmeerd met chimichurri, wat de smaakpapillen zeker laten dansen. Choripáns zijn ontzettend populair tijdens de Argentijnse voetbalwedstrijden en straatfestivals.
Choripán is een broodje chorizo. Chorizo wordt gegrild, in het midden gespleten en geserveerd op een stokbrood of marraqueta-broodje.
Carbonada
Carbonada is perfect voor tijdens de koudere maanden. Het is een heerlijke vlezige en hartige stoofschotel, gemaakt van vlees, maïskolven, wortelen, aardappelen, spek en vlees. Deze stoofpot wordt in een uitgeholde pompoen gedaan en vervolgens op de barbecue gezet om te koken. De empanada is eigenlijk de draagbare stoofpot versie van de carbonada. De carbonada bestaat ook in heel veel variaties verspreid door het hele land.
Provoleta
Dit is een Italiaans geïnspireerd gerecht. Hierbij wordt provolene kaas in een speciale koekenpan op de grill gedaan en geserveerd met oregano en chilivlokken. Tijdens asado of in een Argentijns restaurant, is provoleta een populair aperitief.