Wij Nederlanders zijn dol op koffie, we drinken het als water. Zeker in het kantoorleven of op de bouw gaan er heel wat koppen koffie doorheen per dag. Helaas wordt er niet altijd evenveel moeite gedaan als het aankomt op het zetten van de koffie. Er wordt veel genoegen genomen met de standaard leut. Op zich prima, maar ergens wel jammer. Met een paar basis tips kun je namelijk al snel verbetering brengen in smaak en aroma. Weet jij nog niet hoe je het meeste haalt uit een bakkie pleur? Lees dan gauw verder!
Tips voor het zetten van koffie
Iedereen weet het: hoe verser, hoe lekkerder hij is. Verse koffie is rijk van smaak en aroma, maar hoe zorg je daar nu iedere keer weer voor? Zelfs met een simpel koffiezetapparaat kun je de volgende tips opvolgen. Je hebt geen vita melkkan of andere luxe producten nodig.
- Je begint met het uitspoelen van de koffiekan zelf. Een schone kan betekent ook direct schonere koffie, dus dat is mooi meegenomen. Vervolgens vul je het kannetje weer met de gewenste hoeveelheid schoon water om je koffie te gaan zetten.
- Als tweede zoek je een geschikt mokje uit voor jouw koffietje. Deze vul je ook met schoon water tot ongeveer de rand. Laat vervolgens op het aanrecht staan. Zorg dat het heet water is.
- Daarna begint de magie. Je doet een zakje met filter in het koffiezetapparaat zelf. Uiteraard vul je de machine ook met de best mogelijke koffiebonen, iets dat je zelf lekker vindt. Even aanzetten op de timer en heet laten worden.
- Nét iets voordat de koffie in de mok begint te druppelen haal je het hete water eruit en laat je de koffie zijn ding doen. Het effect dat je nu creëert is top. Omdat de mok al enige tijd vol zit met heet water, blijft je koffie extra lang heet.