Ieder soort telefoonhoesje heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zit je veel op kantoor, dan raden we je voor jou een book of flip case als telefoonhoesje aan. Wanneer je zware werkzaamheden hebt, raden we jou een riemclip telefoonhoesje of een full protect telefoonhoesje aan. Het is altijd handig om te weten welke functies verschillende soorten telefoonhoesjes hebben. Lees hier meer over allerlei soorten telefoonhoesjes die er zijn en wat de voor- en nadelen zijn van verschillende type telefoonhoesjes.
Insteekhoesje
Iedereen kent dit hoesje wel. Het klassieke insteekhoesje. Een insteekhoesje is een universeel hoesje en zijn perfect voor mensen die hun smartphone niet veel gebruiken. Het nadeel van dit soort telefoonhoesjes is dat je smartphone niet meteen bereikbaar is. Het voordeel van insteekhoesjes is dat jouw smartphone de optimale bescherming krijgt.
Full protect telefoonhoesje
Voor mensen die altijd een kapotte smartphone hebben, bestaat het full protect hoesje. Er zijn mensen die om de haverklap hun smartphone kapot laten vallen. Met een full protect hoesje wordt jouw smartphone enorm goed beschermd. Met dit hoesje is het bijna onmogelijk om je smartphone kapot te laten vallen.
Backcover telefoonhoesje
Bij dit soort hoesjes raden we een screen protector aan, omdat je display dan onbeschermd blijft. Backcovers worden ook wel hard cases genoemd. Backcovers zijn dé bescherming voor wanneer je minder bescherming wilt om jouw smartphone. Backcovers zijn gemaakt van kunststof en TPU.
Flip case telefoonhoesje
Een telefoonhoesje dat uit twee delen bestaat. Het binnenste gedeelte van dit telefoonhoesje zorgt ervoor dat jouw smartphone perfect in het hoesje blijft. Wanneer je je smartphone laat vallen, zal jouw smartphone perfect in dit telefoonhoesje blijven. De naam zegt het eigenlijk al, een bescherming met een flip.
Bumper telefoonhoesjes
Bumpers zijn meestal wat dikker. Bij een bumper hoesje krijgt je smartphone alleen bescherming over de zijkant van je telefoon. Daardoor blijft de design van jouw smartphone goed zichtbaar. Doordat deze telefoonhoesjes dikker zijn, wordt de voor- en achterzijde van je smartphone ook beschermd. Het nadeel van bumpers is dat wanneer je smartphone op een niet vlakke ondergrond valt, je toch gauw kans hebt op een beschadigde smartphone.