Het was nog niet heel lang geleden wanner elk huishouden een vaste televisie kreeg. Eerst zwart-wit daarna met kleur. Ook was het niet lang geleden dat hele huishoudens samen voor de buis zaten voor het journaal of hun favoriete programma. Tegenwoordig kies je je eigen content al vaak zonder reclame of advertenties. Niet langer ben je meer afhankelijk van wat de TV je te bieden heeft. In deze blog lees je over de vervangers van de tv-kanalen.
1. Terugkijken
Niet iedereen heeft een 9:00 tot 17:00 baan waarna ze om 19:00 klaar kunnen zitten voor de televisie. Of wat dacht je van alle zondag werkers die Formule 1 moeten missen. Voor deze mensen zijn verschillende websites gemaakt om hun favoriete films, series of programma’s terug te kijken. Vaak zit er in de televisie al een ingebouwde terugkijk functie die met een druk op de knop geactiveerd kan worden. Een paar bekende websites zijn; Kijk, Tvblik, Uitzendinggemist, en Viaplay. Op websites als Viaplay zijn zelf extra’s te vinden zoals de Viaplay F1 review.
2. Streaming-services
Zoals in de inleiding al werd aangekaart hebben mensen tegenwoordig een eigen regie in wat ze zien. Niet langer zijn ze meer afhankelijk van wat er op de buis te zien is. Ook zijn de meeste streaming-services vrij van advertenties. De dagen van de eeuwenlange reclameblokken zijn voorbij. Voorbeelden van bekende streamingdiensten zijn; Netflix, Amazon Prime, Hulu, Diney+, HBOmax, en nog veel meer. Deze streamingdiensten vragen een maandelijks of jaarlijks bedrag van hun klanten in tegenstelling tot de tv die gratis is. Tegenwoordig gaan producers in zee met een van de zojuist genoemde streamingdiensten om hun nieuwste film of serie exclusief te maken.
3. YouTube
De productie van YouTube video’s wordt alleen maar beter en beter. Vaak zijn bekende mensen van internet terug te vinden op een eigen YouTube-kanaal. Zeg nou zelf, wat is er nou beter dan oneindig veel content van je favoriete influencer? Net als streaming-services heb je bij YouTube 100% inspraak in de content die je kijk doormiddel van de searchbalk. Je typt simpelweg in wat je wilt zien en voilà. In tegenstelling tot streamingdiensten bevat YouTube wel advertenties. Deze advertenties duren vaak niet langer dan een paar seconden en kunnen vaak overgeslagen worden.