Iedereen kent de slotenmakers van hun typische klusje: het openmaken van deuren. Het grappige is dat de mensen die een slotenmaker inschakelen vaak hun eigen sleutel zijn vergeten of gewoon kwijt zijn geraakt. Ze staan dan in hun eentje voor hun woning om een uur of 3 s’ nachts. Niet bepaald relax. Maar niet getreurd, daar hebben we dus slotenmakers voor en die mogen we op onze bloten knieën bedanken dat ze voor ons nog de tijd nemen om zo laat langs te komen. Uiteraard verdienen ze er wel geld aan, maar alsnog. Maar een slotenmaker doet echt een stuk meer dan alleen sloten open maken in de late avonduurtjes. In deze blog lees je er alles over.
Tips van de beste slotenmaker
Vaak worden slotenmakers ook gebeld na een inbraak. Men voelt zich dan niet meer op hun gemak in het huis en wilt de sloten laten vervangen. Maar wat nu als je een inbraak helemaal kunt voorkomen door een aantal slimme tips op te volgen? Dat is precies wat jij gaat doen.
Verlichting – fel licht is de grootste vijand van een inbreker. Stel je voor dat jij ergens gaat inbreken en er ineens een fel licht vanuit de deur op je schijnt. De kans is groot dat je jouw inbraak staakt en de benen neemt.
Goede sloten – een stel goede sloten is van groot belang als je inbrekers het leven zuur wilt maken. Zoek de beste slotenmaker die je kent om je hierbij te helpen. Besparen om veiligheid is niet bepaald slim.
Waakhondje – als je een waakhond aanschaft, dan weet je dat er altijd iemand is om je te beschermen tegen inbrekers. Weten inbrekers dat je een hond hebt, dan haken ze vaak al af.
Geen opleiding nodig om voor jezelf te beginnen
Bij veel beroepen heb je van tevoren sowieso een bepaalde studie of diploma nodig voordat je aan het werk kunt gaan. Bij een slotenmaker is dit niet het geval. Tenminste, zolang je voor jezelf werkt is dit niet nodig. Pas zodra je in dienst van andere gaat werken is een diploma vereist.