Iedereen heeft een douche of bad thuis om zichzelf in te wassen. Logisch ook want anders wordt je niet schoon. Over het algemeen hechten we alleen waarde aan onze badkamer wanneer er een verbouwing moet plaatsvinden. Hierbij gaan we nauwkeurig en zeer kritisch kijken naar de badkamer en hoe deze ingedeeld dient te worden. Daarna, wordt er nauwelijks aandacht besteed aan de badkamer in het geheel. Toch is dit tegenwoordig steeds meer aan het veranderen. Zo zie je dat er steeds meer mensen bezig zijn met het krijgen van een nieuwe douche en deze op een bepaalde manier willen inrichten. In deze blog gaan we hier wat meer over vertellen en gaan we er wat dieper op in.
Waterkering in een regendouche
Op dit moment is de regendouche zeer populair aan het worden. Dat is niet voor niks want deze douche doet zijn naam eer aan door te zorgen voor een regenachtig effect bij het douchen. Een heleboel mensen vinden dit erg prettig en daardoor voelt het alsof je omarmt wordt door het water in plaats van dat er een flinke straal water op je valt. Misschien denk ej dat hier in eerste instantie nauwelijks water uitkomt. Dat is echter niet het geval, want bij een regendouche komt er nog steeds veel water uit de douche zelf. Het verschil zit hem in de verdeling van dit water en dit is verdeeld over een groter oppervlak. Het plaatsen van een douche waterkering is wel aan te raden.
Waterkering bij een solar douche
Bij een solar douche is een waterkering voor je douche belangrijk. Hierbij zorgt de waterkering ervoor dat het water op de juiste plek blijft en daardoor de kans vermindert op overstroming. Het is hierdoor dus zeer interessant om gebruik ervan te maken en daarmee kans op overstroming dratsisch te verminderen. Het zorgt er daarnaast voor dat het putje goed kan blijven door lopen en daardoor is er veel minder zorgen over een verstopt putje. De solar douche staat buiten en daar moet je dus wel rekening mee houden. Het zal dus al snel gebeuren dat je putje verstopt kan raken.