In de Nederlandse provincie Noord-Holland ligt de stad en gemeente Amstelveen. De stad heeft een oppervlakte van 44 vierkante kilometer waarvan bijna drie vierkante meter water is. Amstelveen heeft 90.705 inwoners. Het Stadshart is een belangrijk gebied voor Amstelveen. Het is een plek om te wonen, werken, winkelen en ontmoeten. Een bezoek aan het Stadshart moet een belevenis zijn en vormt een belangrijk visitekaartje voor Amstelveen. Kenmerkend voor deze stad is zijn groene leefomgeving. De gemeente is trots op de parken en bomen en de medewerkers die het groen op peil houden. Maar niet alleen de gemeente kan bijdragen aan een groene omgeving. Zo zijn er diverse regelingen om Amstelveen nóg groener te maken. Denk bijvoorbeeld aan het groen op gebouwen subsidie of het aanvragen van een geveltuintje voor de deur. Een paar planten fleuren de gevel al op.
Wonen in Amstelveen
Als je van een groene leefomgeving en een gezellige stad houdt, dan moet je in Amstelveen gaan wonen. Wanneer je gaat wonen in Amstelveen moet je al genoeg regelen voor de belasting en bij de gemeente. Als je iets uit handen wilt geven kun je eraan denken om verhuizers in Amstelveen in te huren. Hierdoor hoef je zelf niet aan het verhuizen te denken en kun jij je focussen op andere zaken die geregeld moeten worden.
Geschiedenis van Amstelveen
Lang was Amstelveen een dorp van turfstekers en agrariërs, met hier en daar een uitspanning voor dorstige reizigers. In de 20e eeuw kende Nieuwer-Amstel (zoals Amstelveen tot 1964 heette) een stormachtige ontwikkeling. Met het ontstaan van Schiphol en de komst van nieuwe bedrijven in en rond Amstelveen brak er een nieuw tijdperk aan voor het dorp. Het maakte Amstelveen tot de moderne stad die ze vandaag is. Het Amstelland was in de middeleeuwen opgedeeld in Ouder-Amstel, het stuk ten oosten van de rivier de Amstel, en Nieuwer-Amstel dat grotendeels ten westen van de Amstel lag. Om annexaties van Amsterdam te voorkomen bouwde Nieuwer-Amstel in 1892 een groot raadhuis tegen de grens van Amsterdam aan. In 1896 annexeerde Amsterdam toch het noordelijke en dichtstbevolkte deel van Nieuwer-Amstel. Het Oude Dorp Amstelveen en een landelijk gebied met een paar kleine dorpen bleef over. In 1964 werd de naam van de gemeente veranderd in Amstelveen.